Prijavi se

Zaboravili ste lozinku?

Registracija

Korisničko ime može sadržati sledeće karaktere: a-Z,_,0-9

• Početna
  • ServerTracker
    • Serveri
    • Boosted serveri
    • Dodavanje servera
  • Vesti
  • Pretraga
  • Prijavi se
  • Registracija
  • Početna
  • Forum
  • Internet i mreže
  • Home server hosting ili zakupiti? Zaključano

Home server hosting ili zakupiti?

Napisao Rade98, 25.12.2016 13:24:22
0
Rade98
Postavljeno 25.12.2016 13:24:22
Mnogima mozda nije jasno kako instalirati "Home Server Hosting", gde kupiti i kako koristiti, pa jednostavno zakupe od nekog provajdera, ali sta je bolje za ozbiljnije firme koje se bave prodajom Game Servera, Voice Servera, Web Servera..?
Ukoliko vam treba sajt, ne radi firme ili neceg ozbiljnog, onda vam i nije potreban Home server hosting, iz razloga sto necete imati toliko poseta da vam server moze puci ili i ako pukne nije vas briga sacekacete da se to popravi, ali ukoliko vam treba za neku zajednicu tipa Socijalnu mrezu ili Game Server Hosting onda nije lose da se zakupe par dobrih masina i ne brinete o placanju drugima (Osim struje koju ce da vam pojede masina).

Zasto je bolje da kupite svoju kucnu masinu?
- Mozete zakupiti par masina sa dobrom zastitom i niko ne moze da obori sajt tako sto pise u cmd "ping www.e-gear.net -t" i vozi ceo dan.
- Ne placate nista na mesecnom nivou i ne brinete za 1239003 racuna.
- Ukoliko pukne server sami mozete popraviti
- Sajt ce biti u vasem kompijuteru i niko drugi ne moze imati pristup njemu osim Vas, FBI, CIA, NSA i Snowdena (sala mala)

Zasto je bolje iznajmiti masinu?
- Pukne server, ne morate da se cimate da popravite nista, osim da cekate da vam drugi poprave
- Ne brinete za racun struje osim ako ne zaboravite bojler, elektricni sporet, grejalicu...(sala mala)

Ukoliko nekog interesuje kako izgleda Home Server moze pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=JM1heYX2xww&t=317s

Sva pitanja oko server hostinga mozete postaviti u temi ili na PM, nemam iskustva sa instalacijom servera ali u planu sam da za svoj novi projekat uzmem jednu masinu i na njoj hostujem sve sto treba pa sam malo upucen.

Srecni Praznici!
Rade98
Korisnik
  • 47Postovi
  • 17Teme
  • 19.2Reputacija
#1 - Poslednji editovao Rade98 • 25.12.2016 - 13:25 •
#2 - Poslednji editovao Rade98 • 25.12.2016 - 13:26 •
Prijavi
Korisnici koji su se zahvalili: 3
  • «
  •  
  • ←
  •  
  • 1
  •  
  • →
  •  
  • »
ZlaPatofna
Postavljeno 25.12.2016 13:53:52
Ako sam te lepo razumeo ti govoris o Serverima (serverskim racunarima ili kako god ih ko zvao) ?

1. Potrebno je izdvojiti finu svotu novca za takav server (neki koji ce sve lepo gurati a ne samo koliko da se kaze da imam server)
2.Potreban je net koji ce sve to gurati napred a ne vuci nazad
3.Potrebno je sve to podesiti i konfigurisati a opet imati u obzir da 99% hostinga otvaraju deca koja stekaju pare od uzine
4.I ako bi se sve ovo postiglo potrebna je struja,koju ce server piti kao kafu.
5.Ako se sve ovo i uradi,da se bilo sta sjebe tesko da ce iko bez iskustva umeti da otkloni problem.

Tako da je opet lakse platiti i imati podrsku. Naravno ne treba se projekti drzati na masini u koju svako moze uci. Ali boze moje tako je kako je.
Ta mogucnost se isplati jedino ozbiljnim firmama i nikome vise.

Ako neko odluci da napravi server od svog racunara,toplo mu preporucujem da to neradi. Jer ce dobiti jedno veliko nista.
Serveri su od obicnog komp-a brzi par hiljada puta.Po konfiguraciji su mnogo mocniji i zato imaju takvu namenu kakvu imaju.Da u trenutku isporuce odredjene podatke.
ZlaPatofna
Korisnik
  • 35Postovi
  • 12Teme
  • 23.7Reputacija
#1 - Poslednji editovao ZlaPatofna • 25.12.2016 - 13:56 •
Prijavi
Korisnici koji su se zahvalili: 0
Rade98
Postavljeno 25.12.2016 14:19:02
Naravno da je to za ozbiljnije firme kojima treba vise prostora, recimo Google, Yahoo, Facebook, Microsoft i ostale velike kompanije koriste  petabajte i moguce egzabajte. Inace ko nema potrebe da kupuje masinu uopste mu ne preporucujem jer masina kod nas dostize cenu i do 5500e, a uspeh mu nije zagarantovan.
Rade98
Korisnik
  • 47Postovi
  • 17Teme
  • 19.2Reputacija
#1 - Poslednji editovao Rade98 • 25.12.2016 - 14:20 •
Prijavi
Korisnici koji su se zahvalili: 2
ZlaPatofna
Postavljeno 25.12.2016 14:22:58
Rade98 wrote:
Naravno da je to za ozbiljnije firme kojima treba vise prostora, recimo Google, Yahoo, Facebook, Microsoft i ostale velike kompanije koriste  petabajte i moguce egzabajte. Inace ko nema potrebe da kupuje masinu uopste mu ne preporucujem jer masina kod nas dostize cenu i do 5500e, a uspeh mu nije zagarantovan.S
Slazem se, Ali opet kada bih radio neki veci projekat trudio bih se da stoji na serveru od poverenja. Jer bilo sta na netu moze lako da dodje na dw.
ZlaPatofna
Korisnik
  • 35Postovi
  • 12Teme
  • 23.7Reputacija
Prijavi
Rade98
Postavljeno 25.12.2016 14:27:04
Zato socijalna mreza koju ja trenutno radim bice na kucnom serveru koji ce biti za pocetak malo slabiji zbog ulaganja u reklamu. Ali ne bih voleo da jedan od mojih najvecih projekta izadje na videlo.
Rade98
Korisnik
  • 47Postovi
  • 17Teme
  • 19.2Reputacija
Prijavi
Korisnici koji su se zahvalili: 2
ZlaPatofna
Postavljeno 25.12.2016 14:31:02
Rade98 wrote:
Zato socijalna mreza koju ja trenutno radim bice na kucnom serveru koji ce biti za pocetak malo slabiji zbog ulaganja u reklamu. Ali ne bih voleo da jedan od mojih najvecih projekta izadje na videlo.

Upravo tako, Srecno sa tim sto radis :D 
ZlaPatofna
Korisnik
  • 35Postovi
  • 12Teme
  • 23.7Reputacija
Prijavi
  • «
  •  
  • ←
  •  
  • 1
  •  
  • →
  •  
  • »

Korisnici koji su pogledali temu

Pregled

Zatvori
Nove teme
Ime servera, koje je po v...
Postavio PaidInFull
Potreban mi je Scripter/M...
Postavio Aleksandar54321
Pomoc oko samp servera
Postavio nikolanjegos161
Turnir 5 vs 5
Postavio Stefan9
VIP
Postavio AleksandarM
Najnoviji postovi
Postavio PaidInFull
Postavio Aleksandar54321
Pomoc oko samp servera
Postavio nikolanjegos161
Turnir 5 vs 5
Postavio Stefan9
VIP
Postavio AleksandarM
Popularne teme
[GameMode Skripte] Nekol...
Postavio Aleksandar54321
Kako dodati mapu na MC se...
Postavio jovanmanic
Postavio PaidInFull
KGB Bots v2.3 by Desikac ...
Postavio Aleksandar54321
Postavio Aleksandar54321
Serveri:
  • Serveri
  • Boosted serveri
  • Dodaj na ServerTracker
GamePanel:
  • Vesti
  • Serveri
  • Plaćanja
Pratite nas:
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
Newsletter:

Budite u toku sa najnovijim vestima, akcijama i popustima!

Copyright © 2025 e-Gear.net hosting solucija.

Sva prava zadržana.

Opšti uslovi korišćenja usluga

Nova poruka

[CHAT_HISTORY]

Poruke -